revbensspjäll


Ritad nångång i vintras/våras och är väl supposed to be mitt bakhuvud, men kan lika gärna vara en floating wig.

Ja! Stuff har hänt! Skolan går på som vanligt. Jag hängde med Jung-Eun (korea) och Anna (mexiko) i Jung-Euns super fancy lägenhet och åt SKITKRYDDIG nudelsoppa och inte så kryddig mystisk koreansk rätt. Nudelsoppan var dock bara "normalkryddad" enligt ovannämnda. Detta hände förra veckan.
Sen var jag på Nagai-sensei-- förlåt, Dr.Ns historialektioner två dagar och det var jätteintressant! Jag gillar historia i vanliga fall, men Dr.N gjorde det ännu bättre, haha. Skall gå nästa gång också.
I helgen gjorde jag INGENTING och det var så skönt.
I måndags var det sports tournament och mitt lag kom sist. YAY?
I tisdags hängde jag med Rina-sempai och det var kul.
Igår hängde jag med Jung-Eun och Julien (frankrike) på en izakaya, vilket var kul trots att jag mådde fett illa.
Idag mår jag jetteillahhh och stannar hemma från skolan.

Planer för helgen: INGENTING, och det ska bli så skönt!

köttefärs


Det syns inte så bra här, men jag ser ut som en idiot på det här kortet. :'D

FILMSKOLAN! HUR FREAKING AWESOME ÄR DET ÄR STÄLLET.

Fåse... först började dagen JETTEBRA då jag insåg att jag glömt plånboken halvvägs till stationen. Stresssss, men jag kom inte försent iallafall!
När jag kom dit fick jag en namnbricka och satt i ett rum med de andra möjligen blivande eleverna. Sen gick vi till biosalongen vi var på igår och kollade på en skithäftig introduction av skolan och sen blev vi uppdelade i grupper beroende på vald inriktning och fick en rundtur. Häftiggggtttt!
Efter det blev vi assigned till elever som gått ut tidigare som förklarade inriktningen man hade. Det var bara jag på "bijutsu" (...props? aja, haha) så jag och ex-eleven in charge satte oss i ett rum där hon visade lite vad hon gjort tidigare och vad jobbet innebär. Hon har jobbat på en del dramaserier jag sett, så det var kul att se bilder från dem, hehe. Plus att jag fick lite juicy info, hahaha. Det visade sig att hon också är en nerd, så vi pratade lite om nerdstuff också, haha.
Det som verkar jobbigt med det här jobbet är dock att man är så sjukt upptagen. Jag menar, så är det ju med allt inom den här branschen, men det här verkar ännu extremare? Dock så är det rätt high demand, så man får lätt jobb. Dock är inte lönen equivalent of arbetsbördan :/ Oh well. Jag ska tänka på saken ett tag.

Sennn vart det utvärdering, och sen pratade jag lite mer med ex-eleven och hennes kompis som är make-up artist. Nice och patient people, these japanese ;;

Det vart lite jobbigt i mitten av hela allt eftersom jag inte ätit någon lunch och sovit för lite, men aja. Ganbarimashita!

leverpastej

MEN IDAG HAR VARIT SKOJSY!

Blev helt randomly medbjuden till filmvisning på min potentiella framtida skola, vilket var intressant och kul. Förstaårseleverna var... well, amatörmässiga, men några rätt bra. Speciellt en som som handlade om kannibalism som jag VERKLIGEN INTE BEHÖVDE SE, HAHA. Andraårselevernas filmer was awesome dock! Jag gillade speciellt en som hette... nåt felstavat ord på engelska och var ganska crack men samtidigt artsy och... djup? Well. Sista filmen var också väldigt bra och proffsig!
Jag blev även meddragen av en skolmänniska helt randomly och ska gå på open campus imorrn! H-helt själv så haha, NERVOUS.

Sen skulle Rina (min senpai/kompis som går på filmskolan) hjälpa mig att köpa en prepaid mobiltelefon, men eftersom smartypants hade glömt addressen till där hon bor så blev det inget. XD Plus att vi fick veta att man måste ha sitt alien registration card för att köpa mobil, vilket jag inte har. Oh well.

Sen gick vi och åt billig men god mat och pratade i nån timme innan det var dags att möta Rinas kompisar och gå på izakaya. Izakayandet var kul! Även om jag var fett tråkig som vanligt, men jag börjar värma upp inför nya människor bättre nu? Jag var inte ens nervös liksom? Weiiii.

WEII MÅSTE SOVA NU OM JAG SKA ORKA UPP IMORRN! GANBARE NIPPON

YAKINIKUUUUUUUUU

YAKINIKUUUUUUUUU<3333333333 JAG ÄR FRÄLST, JAG BEHÖVER INGET ANNAT I MITT LIVVVVVV

TVÅ DAGAR KVAR TILL PENGAR, YEYYYYYY

schnitzel


Relevant.

Yesss karaoke och mat blev det, trots jag var fett tråkig och trött, men jag pratade med några klasskamrater jag inte pratat med förut+gjorde en awesome Dragostea din tei-duett med en hollänska så jag är nöjd. Plus att jag fick äta tenpuraaaa omnomnom. Jag kommer få sota för det imorrn, men i ätandets stund var det så värt det. Yes. Jag gjorde bara av med knappt 110:-/1200yen så fuck yez.

Och, eftersom jag börjar få slut på hudlotion bestämde jag mig sporadiskt för att vara jobbig och fråga personen som stog i kassan på hälso/krämerochskit butiken om vad som är bra mot torr hud (de lotionerna jag köpte förra året var ganska crapé, så) och fick väl en generell visning om vart hudkrämerna befann sig. Jag hittade en som verkar bra (men dyyyyr ahhh) och när jag betalade sa han i kassan att min japanska var jättebra. Alla japaner verkar säga det till utlänningar som knappt kan säga "arigatou"; men det är alltid nice med beröm!
Städerskan jag har stört i duschrummet i en vecka nu sa också att min japanska var bra, haha.

Även att vi skulle skriva en uppsats om vårt lands flagga idag. Vad ironiskt att jag lär mig mer om Sverige när jag är i Japan, hahaha.

Det kommer även vara en sports tournament i slutet av månaden wäääää.

pannbiff


Var på musikal med skolan idag! "Ashita e no tobira" ("The door to tommorrow"? "Dörren till imorgon"?) hette den och var väldigt bra! Jag fattade väl 10% av vad de sa, men de sjöng och dansade mycket, så hehe. Dessutom var allt i musikalen gjort av elever från olika film/musik skolor, så det var rätt häftigt.

På väg till lokalen pratade jag mycket med en koreanska som heter, uh... Jeoung-Eun? Aja. Hon är jättetrevlig iallafall!
Åh, och igår fick vi lära oss hur man bugar ordentligt och en del manner-regler i Japan. Hilarity.
Skolan i övrigt är SVÅÅÅÅÅÅÅÅÅR och det blir inte bättre av att jag har en liten gnagande känsla av att jag aldrig kommer använda de här grammatikgrejerna eftersom de är superartiga-skriv-grejer, men... aja!

Jag har blivit medbjuden på karaoke med mina klasskammrater imorrn, men jag är lite osäker på om jag vill gå när jag har så ont om pengar : ( Jag vill gå för the funzies, men, liksom. : ( :(

Jag får tänka på saken.

lövbiff


Eftersom kapten smartypants (jag) glömde kamera-sladden så blire skabbiga ritade bilder istället! Plus kanske en och annan webkamerabild om ni har tur!!

JAG KLARADE MIG SÅ BRA PÅ SKRIVPROVET ATT JAG KUNDE FORTSÄTTA DÄR JAG SLUTADE YAAEEEYYYY

FAST SEN HADE JAG LEKTION OCH JAG GRINADE AV HUR SVÅRT OCH KOMPLICERAT DET HÄR SPRÅKET ÄR.

Men aja, skabb den som ger sig.

Klassen är jätteliten för övrigt! Bara runt 10 personer. Det var bara jag och en koreansk tjej som var nya, hahaha. Men de verkar trevliga och roliga, så det här blir nog bra!
Jag träffade även Angelo från min förra klass! Oh gawsh, så kul att se honom igen. Även att jag återsåg en polska som jag säkert pratat med bara en gång förra året; men hilariously nog var ihågkommandet mutual.

Jag fick även veta att jag kommer ha två lärare jag haft förut plus en lärare jag känner, men inte haft, så funzifuntimes!

Nu bör jag sova.

korvstroganoff

Och back in Japan I am!

Flygresan gick bra, visum:andet gick bra, att ta sig till Guest House:et gick helt okej, jag skulle ha valt lite lättare kläder bara. Plus att någon borde ha berättat att man måsta dra sin 18kg tunga väska i fem miljoner trappor, men jaja, det är i det förflutna nu.
Guest House:et är för övrigt jättebra! Fräscht, bekvämt och nära till skolan. Plus att managern och hans fru är typ de mysigaste människorna ever.
Det enda jag gjorde mer igår var att kolla upp vart skolan ligger, köpa en sån där konverter-grej (som funkade med allt utom datosladden, så jag fick åka och köpa en ny idag).


Idag! Vaknade jag utan uppsvullna ögon!! Men jag ska ge det några dagar och se. Vore veldigt noice om jag kunde stanna här.
Jag skulle ha placeringstest 9:20 idag, så jag pallrade mig iväg i tid; oturligt nog hann jag inte dricka kaffe, så slight huvudvärk och allmän förvirrning rådde. Skrivtestet gick inte alls bra. På intervju delen sa läraren att det förmodligen skulle vara okej att fortsätta där jag slutade (eftersom jag fick bra betyg på sluttestet då och så), men att det berodde på skrivtestet också. Suck. Vi får la se imorrn! Ovannämnda lärare blev för övrigt jättespazz och glad och kramade mig när hon såg mig, hahaha. De andra lärarna jag hade kände också igen mig. :'D

HAHA OCH.
En kille från Hudik går på samma skola/bor på samma Guest House som jag. NATURLIGTVIS.


Yessok, nu ska jag ta och planera mat för den här veckan, gå och betala hyran, och förbereda mig inför kanji-provet imorrn.


RSS 2.0